Autotalliprojektista Suomen johtavaksi psykologisten henkilöarviointien asiantuntijaksi – Psycon 70 vuotta

Vuosien saatossa palveluvalikoima on laajentunut henkilöarvioinneista rekrytointeihin ja organisaatioiden ja johtamisen kehittämiseen. Kehittymisen kulmakivenä ovat olleet tutkimustiedon seuraaminen ja korkeat sisäiset tavoitteet.

Asiakastilaisuudessa keskusteltiin reflektiosta johtamisen ydintaitona

Psyconin asiakastilaisuus keräsi syyskuussa yhteen henkilöstöhallinnon ja johtamisen ammattilaisia keskustelun ja kuohuvan äärelle.

Turvallisia tuloksia

Voiko työturvallista käyttäytymistä ennustaa psykologisella henkilöarvioinnilla? Tutkimusjohtajamme Mikael Nederström teki aiheesta tutkimuksen ja sai erittäin mielenkiintoisia tuloksia.

Psycon Green Office -sertifioitu jo yli 10 vuoden ajan

Psyconin Green Office -sertifikaatti on uusittu tälle vuodelle. Tarkistusten mukaan Psycon täyttää edelleen kaikki sertifikaatin kriteerit.

Mistä tavoitteet tulevat?

Useimmat aikuiset tietävät, mitä haluavat. Mutta mistä halut ja tavoitteet oikein syntyvät? Miksi haluamme sitä, mitä haluamme?

Voisiko ismittömyys toimia johtamisen ohjenuorana?

Yksi tarkastelee yhteistyön pelikenttää autenttisen tai palvelevan johtamisen, toinen työkykyjohtamisen tai valmentavan johtamisen vinkkelistä, kolmas vannoo Leanin ja Agilen nimeen. Johtamisen trendien virta on loputon.

Kevennetty suorahaku tarjoaa apua haastaviin rekrytointeihin

Asiakkaamme ovat lähteneet kokeilemaan palvelua erityisesti haastavissa rekrytoinneissa, joita yhdistää kapea kohderyhmä tai alan kova kilpailu. Olemme saaneet hyviä tuloksia aikaan, ja asiakkaamme ovat olleet palveluun tyytyväisiä.

Kuka minua ohjaa?

Yksi ihmisen peruskysymyksistä on, kuka on vastuussa maailman tapahtumista. Ohjaanko minä tapahtumia, vai onko se sattuma, Jumala, kohtalo tai muut ihmiset?

Luota tunteeseen!

Oivallus, näppituntuma, valaistuminen tai intuitio – rakkaalla lapsella on monta nimeä.