Sain kutsun etäarviointiin Psyconille. Koska saan tietää tehtävistäni?

Otamme sinuun yhteyttä puhelimitse aikataulusta sopiaksemme. Puhelun jälkeen saat sähköpostitse varausvahvistusviestin, josta löydät kattavasti tietoa toteutuksesta sekä linkit omiin tehtäviisi ja haastattelutilaan. Näin voit suunnitella etätehtävien toteutuksen omaan aikatauluusi ja sovittuun haastatteluaikaan sopiviksi.

Miten etäarviointi eroaa normaalista paikan päällä tehtävästä henkilöarvioinnista?

Etäarvioinnissa kaikki tehtävät suoritetaan omalta tietokoneelta, eikä näin ollen vierailua toimistollemme tarvita. Täten etäarviointi mahdollistaa kokonaisuudessaan paikkariippumattoman arvioinnin. Sisällöllisesti etä- ja lähiarvioinnit eivät kuitenkaan eroa toisistaan, vaan niissä toteutettavat tehtävät ovat vastaavia. Tällä hetkellä suurin osa arvioinneistamme on etäarviointeja.

Miten etäarviointiin voi valmistautua, ja mitä siinä tapahtuu?

Saat sähköpostitse kattavat ohjeet ennen henkilöarviointia. Sähköpostitse saapuvasta varausvahvistuksesta löydät muun muassa linkin ohjevideoon sekä kaikkeen muuhun henkilöarviointiin liittyvään aikatauluineen ja tehtävineen. Videoon kannattaa tutustua ennen arviointia.

Suosittelemme myös etukäteen tutustumaan Microsoft Teams -sovelluksen tai verkkoselainversion toimintaan, jotta voit välttää mahdolliset tekniset haasteet. Varmistathan, että arviointitehtäviä tehdessäsi olet yksin rauhallisessa tilassa, jotta voit työskennellä itsenäisesti ilman häiriötekijöitä.

Mitä jos suoritan arviointia kotona, eikä minulla ole täysin hiljaista tilaa käytössäni?

Itsenäisesti suoritettavien tehtävien toteutusaikataulun voit päättää itse annetun aikataulun puitteissa. On suositeltavaa valita hetki, jolloin sinulla on mahdollisuus paneutua tehtäviin keskeytyksettä. Etäarvioinnissa vuorovaikutteiset tehtävät ja haastattelu toteutetaan Microsoft Teamsin välityksessä, jolloin mahdollinen taustamelu voi häiritä sinua itseäsi tai muita osallistujia. Ymmärrämme kuitenkin, että toisinaan täydellisen työrauhan saavuttaminen voi olla haastavaa.

Minulla ei ole vielä Microsoft Teamsia ja sain kutsun ryhmätehtävään tai haastatteluun sen kautta, voinko osallistua?

Kyllä voit. Löydät tarvittavat ohjeet Microsoft Teamsiin liittyen joko saamastasi varausvahvistusviestistä tai täältä. Suosittelemme, että tutustut sovellukseen tai sen selainversioon hyvissä ajoin ennen aikataulutettua tapaamista, jotta olet valmistautunut, eikä teknisiä haasteita ilmene liittymisvaiheessa.

Mitä välineitä etäarvioinnissa tarvitaan?

Etäarviointia varten tarvitset tietokoneen, näppäimistön ja hiiren, hyvän verkkoyhteyden, web-kameran, kuulokkeet ja mikrofonin sekä muistiinpanovälineet. Varmistathan itsellesi myös häiriöttömän työskentelytilan mahdollisimman hyvän keskittymisen takaamiseksi. Suosittelemme sinun käyttävän etäarvioinnissa omaa tietokonettasi, sillä työpaikan laitteiden asetukset saattavat toisinaan estää esimerkiksi videoyhteyden muodostamisen.

Miten pitkään henkilöarviointi kestää?

Henkilöarvioinnin kesto on yksilöllistä ja riippuu tehtävien määrästä. Toteutus kestää kaikkinensa noin 3-6 tuntia. Henkilöarviointiin osallistuva saa yhteenvedon sovitusta aikataulusta ja suoritettavista tehtävistä sähköpostitse varausvahvistuksen yhteydessä. Osa tehtävistä on aikarajallisia ja osa omaan tahtiin suoritettavia. Virtuaaliset simulaatiotehtävät ja haastattelu ovat aina aikataulutettuja, ja niiden ajankohdista sovitaan ajanvarauksen yhteydessä.

Miksi joudun tekemään näin monenlaisia tehtäviä?

Luotettava psykologinen henkilöarviointi perustuu monimenetelmäisyyteen. Henkilöarvioinneissa monimenetelmällinen arviointi tarkoittaa, että arvioitavia ominaisuuksia tarkastellaan useilla keskenään rinnakkaisilla menetelmillä. Tämä takaa luotettavuuden ja monipuolisen kokonaiskuvan henkilön soveltuvuudesta haettuun työtehtävään. Arviointiin osallistujana saat arviointiraportin kautta hyödyllistä tietoa itsestäsi ja vahvuusalueistasi myös tulevaa ajatellen.

Onko etäarvioinnissa lainkaan sosiaalista vuorovaikutteisuutta?

Kyllä on. Riippuen arvioinnin laajuudesta voi siihen sisältyä esimerkiksi vuorovaikutteisia simulaatioita ja ryhmätehtäviä. Tällöin läsnä on Psyconin edustaja ja mahdollisesti myös muita osallistujia. Huomaathan, että muut ryhmätehtävien osallistujat ovat omiin arviointeihinsa osallistuvia henkilöitä, eikä kyse ole lavastetusta tilanteesta. Kokoontumiset toteutetaan useimmiten virtuaalisessa neuvottelutilassa Microsoft Teamsin välityksellä. Jokaiseen henkilöarviointiin kuuluu myös etähaastattelu psykologikonsultin kanssa.

Olen saanut kutsun etänä toteutettavaan ryhmätehtävään tai haastatteluun ja olen sovittuna aikana liittynyt Teams-tilaan. Miksi mitään ei tapahdu?

Odota rauhassa virtuaalitilassa kokouksen järjestäjää. Pieniä aikatauluviivästyksiä voi sattua, vaikka pyrimme aina pitämään kiinni sovituista aikatauluista. Pidä puhelin lähettyvillä, jotta saamme sinuun yhteyden mahdollisissa ongelmatilanteissa.

Minulle tuli äkillinen tilanne ja joudun siirtämään sovittua haastattelua. Mihin otan yhteyttä?

Äkillisissä ja yllättävissä tilanteissa voit soittaa suoraan sinua haastattelevalle psykologikonsultille. Löydät henkilöstömme yhteystiedot täältä.

Millaisen kuvan otan itsestäni henkilöarviointia varten?

Pyydämme kuvaa henkilöarvioinnistasi tehtävää raporttia varten, joten sen tulisi olla selkeä ja passikuvamaisesti rajattu. Siitä tulee saada selvä kuva kasvoistasi. Voit ottaa kuvan kännykkäkamerallasi, tai se voi olla vaikkapa valmis CV-kuvasi. Sinun täytyy olla tunnistettavissa kuvasta, joten emme suosittele kovin vanhojen valokuvien käyttöä. Kokovartalokuva ei ole myöskään sopiva. Nimeä kuvatiedosto Sukunimi_Etunimi_kuva ja lähetä kuva varausvahvistuksessa mainittuun sähköpostiosoitteeseen JPG-muodossa.

Saanko itse nähdä raporttini ja onko minulla mahdollisuutta keskustella tuloksistani?

Jokainen arviointiin osallistuva saa automaattisesti kopion arviointiraportista sähköpostilla. Käymme mielellämme myös tulokset läpi kanssasi. Ota yhteyttä sinut haastatelleeseen psykologiin sähköpostilla tai puhelimitse.

Tervetuloa henkilöarviointiin

Tälle sivulle olemme koonneet tietoja psykologisesta henkilöarvioinnista, arvioinnin sisällöstä sekä sen eri vaiheista henkilöarviointiin kutsuttuja henkilöitä varten.
Lue lisää

Näin henkilöarviointi toteutetaan

Jokainen henkilöarviointi räätälöidään vastaamaan rekrytoivan organisaation ja täytettävän roolin tarpeita.
Lue lisää

Ohjeet etätehtävien suorittamiseen PsycOnline-järjestelmässä

PsycOnline-järjestelmässä pääset suorittamaan erilaisia itsenäisiä henkilöarviointiin tai potentiaalikartoitukseen liittyviä tehtäviä. Tältä sivulta löydät ohjeet PsycOnline-järjestelmän käyttöön.
Lue lisää

Ohjeet haastatteluun ja simulaatioihin Microsoft Teamsissa

Etähenkilöarviointien simulaatiotehtävät ja haastattelut toteutetaan Microsoft Teams -kokouksina. Tältä sivulta löydät ohjeita Teamsin käyttöön ja arviointiin valmistautumiseen.
Lue lisää

Yhteystiedot

Psyconilla on toimisto viidellä paikkakunnalla: Helsingissä, Tampereella, Turussa, Oulussa ja Lappeenrannassa. Näiden lisäksi meillä on valmius toimia myös Kuopiossa. Palvelut ja etäarvioinnit ovat käytettävissä koko maassa.
Lue lisää