Suorahaku eli sourcing tavoittaa myös osaajat, jotka eivät seuraa rekrytointimedioita tai ole aktiivisesti etsimässä uutta työpaikkaa. Verkostohaku sopii hyvin etenkin vaativiin asiantuntija- ja päällikkörekrytointeihin tai perinteisen ilmoitushaun tueksi.

Psyconin suorahakua voit hyödyntää kahdella tavalla: avaimet käteen -tyyppisenä palveluna tai oman organisaatiosi rekytointiprosessin ja ilmoitushaun tukena. Suorahakuprosessimme on ketterä ja haku voidaan käynnistää nopealla aikataululla.


Kaksi erilaista palvelukonseptia

 • Kevyempi suorahakukonsepti painottuu potentiaalisten osaajien kartoittamiseen ja kontaktointiin, joiden jälkeen voit edistää rekrytointia oma organisaatiosi prosessin mukaisesti. Kevyempi konsepti toimii erinomaisesti esimerkiksi organisaatiosi oman ilmoitushaun rinnalla.
 • Kattavampi suorahakukonsepti sisältää potentiaalisten ehdokkaiden kartoittamisen ja kontaktoinnin lisäksi ehdokkaiden soveltuvuuden arviointia esimerkiksi syventävien rekrytointikeskustelujen, relevanttien menetelmien sekä referenssitiedustelujen avulla. Optiona kärkiehdokkaiden psykologiset henkilöarvioinnit.

Molemmat palvelukonseptit aloitetaan kattavalla aloituspalaverilla, toimintaympäristön analysoinnilla sekä tehtävän huolellisella profiloinnilla. Konsulttimme vastaa rekrytointiprojektin hallitusta johtamisesta ja koordinoinnista sekä rekrytoivan organisaation että ehdokkaiden suuntaan.


Psyconin suorahaun toimintamalli

 • Sama konsultti tai konsulttipari johtaa projektia alusta loppuun ja vastaa sen eri vaiheista. Osallistamme työnantajaorganisaation edustajan sellaisiin suorahaun vaiheisiin, jotka ovat päätöksenteon ja ehdokaskokemuksen kannalta keskeisiä. Konsulttimme hoitaa itse työn.
 • Käytämme erilaisia strategioita potentiaalisten ehdokkaiden kartoittamiseen ja tavoittamiseen. Huomioimme muun muassa osaamisen, toimialan sekä kilpailijoiden roolin ja merkityksen.
 • Jokaista potentiaalista ehdokasta kohdellaan yksilönä, emmekä viesti pelkkien järjestelmien kautta. Tarjoamme aina mahdollisuuden keskustella, kysyä ja kertoa sekä näiden perusteella punnita halukkuutta lähteä mukaan keskustelemaan tehtävästä.
 • Suorahakumme kustannukset perustuvat arvioituun työmäärään, eivät rekrytoitavan vuosipalkkaan pohjautuviin kertoimiin.

Suorahakumme soveltuu hyvin niin junior- kuin senior-tason asiantuntijatehtäviin sekä päällikkötason rekrytointeihin​. Kun halutaan tavoittaa mahdollisimman kattavasti oikea osaajaryhmä, suosittelemme hyödyntämään hybridihakua, joka yhdistää suorahaun ja ilmoitushaun parhaat puolet.  


Kenelle olemme oikea suorahakukumppani?

 • Haluamme välttää suorahakuun perinteisesti liitettävää epämääräisyyden leimaa. Olemme oikea suorahakukumppani organisaatiolle, joka kaipaa raskaan ja salaperäisen prosessin sijaan avoimempia suorahaun toimintamalleja. Pidämme prosessin mahdollisimman avoimena ja läpinäkyvänä niin potentiaalisten ehdokkaiden kuin rekrytoivan organisaation suuntaan ja ylläpidämme aktiivista vuorovaikutusta.
 • Suorahakukonseptimme on suunnattu asiantuntijaorganisaatioiden rekrytointitarpeisiin. Osaamisemme kattaa junior- ja senior-tason asiantuntijatehtävät, päällikkötason rekrytoinnit sekä keskisuurten organisaatioiden johtajahaut.
 • Lopputuleman lisäksi meille olennaista on myös matka, jolla lopputulemaan päästään. Meidän tekemistämme kaikissa suorahaun vaiheissa ohjaavat vastuullisuus ja inhimillisyys: olemme sitoutuneet tekemään rekrytointia eettisesti kestävällä ja yksilöä kunnioittavalla tavalla.

Kiinnostuitko? Ota meihin yhteyttä.

  Ilmoitushaku

  Psyconin rekrytointipalvelut ovat apunasi yksittäisissä ilmoitushauissa tai laajemmissa rekrytoinnin hankkeissa.
  Lue lisää

  Henkilöarviointi Psyconilla

  Psykologinen henkilöarviointi eli soveltuvuusarviointi on tehokas ja luotettava keino ymmärtää paremmin osallistujan vahvuuksia ja kehityskohteita.
  Lue lisää

  Noste-coaching

  Noste on tavoitteellinen ja yksilölähtöinen mutta kompakti coaching-ohjelma, jonka avulla uuden avainhenkilön koko potentiaali saadaan käyttöön nopeammin.
  Lue lisää