”Päädyin psykologiksi pienen kiertotien kautta. Lukiossa huomasin, että psykologia on minun juttuni, mutta ajattelin, että psykologiaa on niin vaikeaa päästä opiskelemaan, että hainkin kauppakorkeakouluun. Siellä valitsin kaikki työ- ja organisaatiopsykologiaan liittyvät kurssit.

Opiskelujen aikana vastaan tuli Psyconin työpaikkailmoitus. Luin lisää Psyconista ja ajattelin, että tämä on se, missä voisin nähdä itseni ja millaista työtä voisin tehdä. Kun olin valmistumassa kauppiksesta, päätin että minun on haettava edes kerran lukemaan psykologiaa. Pääsin sisään ja aloitin Psyconilla henkilöarviointiassistenttina opintojen aikana.

Urasuunnitelmani oli olla assistenttina, mennä muualle töihin kerryttämään kokemusta ja sitten neli- tai viisikymppisenä palata Psyconille konsultiksi. Aloitin kuitenkin juniorikonsulttina heti psykologiksi valmistumisen jälkeen, joten olen reilusti aikatauluani edellä. On hienoa, että Psyconilla nähdään potentiaalia myös nuorissa tekijöissä. Assistentit ovat jo hyvin prosesseissa ja menetelmissä kiinni.

Sain paljon tukea uuteen rooliin siirtyessäni. Pääsin seuraamaan muita konsultteja ja sain paljon neuvoja tutkimusjohtajaltamme vielä syvällisempään menetelmien tulkintaan. Meillä saa myös mentorointia, jossa työntekijät pääsevät vahvistamaan omaa kehittymistään ja ammatillista identiteettiään. On tärkeää, että uran alkuvaiheessa on joku, joka sanoo, että sinulla on ihan oikeat ajatukset, luota vain itseesi enemmän.

Vastuullani on asiakkuuksia laidasta laitaan, etenkin kaupan ja teollisuuden aloilta. Asiakastyöhön ei ole valmista sapluunaa, vaan jokaiseen tapaukseen lähdetään aina tarkastelemalla kokonaisuutta. Työpäiviini kuuluu henkilöarviointeja, mikä pitää sisällään tulosten analysointia, raporttien kirjoittamista sekä tulosten läpikäyntiä asiakkaiden ja hakijoiden kanssa. Pyöritän myös tutkimusjohtajamme kanssa Psycon Academya, joka on sisäinen koulutusohjelmamme.

Psykologian ja kauppatieteen yhdistelmästä on paljon hyötyä työssäni. On eduksi, että ymmärtää liiketoimintaa ja yritysten toimintaa myös laajemmasta näkökulmasta. Haluankin kehittää psykologisen osaamisen rinnalla jatkuvasti liiketoiminnallista ymmärrystäni. Myös coachaaminen kiinnostaa.

Asiakasorganisaatioissamme korostetaan nyt paljon vuorovaikutustaitoja, paineensietokykyä ja itsensä johtamista. Hakijoiden puolelta esiin nousevat motivaatiotekijöissä etenkin uuden oppiminen ja työyhteisön toimivuus. Minua motivoikin työssäni hyvän henkilöarvioinnin ja johtamisen ennaltaehkäisevä puoli: Työ on tärkeä osa elämää, ja me varmistamme, että ihmiset pääsevät rooleihin, joissa he viihtyvät parhaalla mahdollisella tavalla. Näin ennaltaehkäistään uupumista ja tyytymättömyyttä työhön. On yhteiskunnallisestikin merkittävä kysymys, että ihmiset ovat heille sopivissa työpaikoissa.”

Töissä Psyconilla

Psycon on rekrytoinnin, psykologisten henkilöarviointien sekä johtamisen ja organisaatioiden kehittämisen johtava asiantuntija. Meillä työskentelee yli 70 alojensa huippuosaajaa Helsingissä, Turussa, Tampereella, Oulussa ja Lappeenrannassa.
Lue lisää

”Henkilöarviointityössä yhdistyy kaikki aiempi kokemukseni psykologina”

Henkilöstökonsultti Tomi Niinivirta innostuu työelämän erilaisista ilmiöistä. Hän tietää, että työhyvinvointi kasvaa, kun ihminen kokee tekevänsä hänelle sopivaa työtä.
Lue lisää

”Olen saanut paljon vastuuta jo opiskelujen aikana”

Tiiminvetäjä Matti Ylimaunu kuvailee työtään näköalapaikaksi työelämään ja erilaisiin organisaatioihin. Töistä voi ammentaa paljon myös kauppatieteen opintoihin – ja päinvastoin.
Lue lisää