”Aloitin Psyconilla henkilöarviointiassistenttina 2019 opiskellessani opettajaksi Oulussa ja etenin koordinaattorin rooliin Helsingin toimistolle keväällä 2022. Johtaminen ja organisaatioiden kehittäminen olivat aina kiinnostaneet minua, mutta en ollut opettajankoulutuksessa löytänyt väylää, jossa olisin päässyt kehittymään niissä.

Kiinnostus johtamista kohtaan on syventynyt, mitä pidempään olen ollut Psyconilla. Vaihdoin opettajankoulutuksesta kauppatieteisiin, sillä koin niiden tarjoavan minulle enemmän mahdollisuuksia. Tällä hetkellä opiskelen johtamisen maisteriohjelmassa Aalto-yliopistossa ja työskentelen tiiminvetäjänä Psyconin Helsingin-toimistolla

Päiväni ovat monipuolisia, ja joka päivä tulee vastaan uudenlaisia tilanteita, joihin pitää reagoida. Koordinoimme 12 hengen assistenttitiimiämme yhdessä toisen tiiminvetäjän kanssa sekä vastaamme uusien henkilöarviointiassistenttien rekrytoinnista. Lisäksi avustan henkilöarviointikonsulttejamme ja kehittämiskonsulttejamme ja olen mukana erilaisissa kehittämisprojekteissa. Toisinaan saatan myös olla porakone kädessä täällä toimistolla tai suunnittelemassa tiimille virkistysohjelmaa. Tämä on työpaikka, jossa saa paljon vastuuta ja omaa tonttia jo opiskelujen aikana.

Töiden ja opiskelujen yhteensovittaminen vaatii organisointia ja priorisointia. Käytännössä me kaikki assistentit olemme opiskelijoita, eli opintojen ja työn yhdistäminen on Psyconilla arkipäivää. Täällä on oltu todella kannustavia ja ihmisläheisiä, aina on joustettu kun on ollut luentoja tai menoja. Kun aloitin Psyconilla Oulussa, silloinen aluejohtaja totesi, että tarkoitus ei ole viivästyttää meidän opintojamme vaan yrittää tukea sitä, että saamme hoidettua kunnolla sekä työt että opiskelut.

Tässä työssä oppii paljon työelämästä ja organisaatioista, mistä voi ammentaa myös opiskeluihin. Olemme työelämän keskiössä, ja haastatteluun saattaa saapua ylilääkäri, toimitusjohtaja tai vaikka veturinkuljettaja. Myös erilaisissa johtamisvalmennuksissa ja coachingeissa mukana oleminen on tuonut konkretiaa opintoihin. Toisaalta opiskelusta ja tuoreimmasta tutkimuksesta saa hyödyllistä teoreettista pohjaa myös työntekoon. On todella hienoa, että myös meidän opiskelijoiden näkemyksiä halutaan kuulla.

Vaikken valmistunutkaan opettajaksi, on alan opinnoista ollut paljon hyötyä. Pedagogista osaamista ei ole koskaan liikaa, ja sitä tarvitaan tulevaisuudessa entistä enemmän. Kun maailma ja systeemit kehittyvät, jonkun pitää pystyä opettamaan ja ohjeistamaan ihmisiä.

Opiskeluja on minulla jäljellä vielä vajaat kaksi vuotta. En vielä tiedä, mitä teen valmistumisen jälkeen, mutta Psycon voisi todellakin olla kiinnostava työpaikka myös silloin. Minua kiinnostavat erityisesti valmentaminen, liiketoiminnan kehittäminen ja johtamisen kehittäminen eli samat asiat, joita olen jo päässyt seuraamaan ja avustamaan. Kliseistä kyllä, Psyconilla parasta ovat ihmiset. Täällä on mukava olla töissä, ja kollegoista on tullut kavereita, joiden kanssa hengataan myös vapaa-ajalla.”

Töissä Psyconilla

Psycon on rekrytoinnin, psykologisten henkilöarviointien sekä johtamisen ja organisaatioiden kehittämisen johtava asiantuntija. Meillä työskentelee yli 70 alojensa huippuosaajaa Helsingissä, Turussa, Tampereella, Oulussa ja Lappeenrannassa.
Lue lisää

”Henkilöarviointityössä yhdistyy kaikki aiempi kokemukseni psykologina”

Henkilöstökonsultti Tomi Niinivirta innostuu työelämän erilaisista ilmiöistä. Hän tietää, että työhyvinvointi kasvaa, kun ihminen kokee tekevänsä hänelle sopivaa työtä.
Lue lisää

”On yhteiskunnallisestikin merkittävä kysymys, että ihmiset ovat heille sopivissa työpaikoissa”

Henkilöarviointikonsultti Hanna Starczewski yhdistää työssään psykologian ja kauppatieteiden osaamista. Onnistunut rekrytointi on hänestä merkityksellistä niin yksilön, yrityksen kuin yhteiskunnan kannalta.
Lue lisää