Rekrytoinnin vastuullisuus on esihenkilön asia

Vastuullinen rekrytointi ei toteudu pelkästään organisaation toimintamallien pohjalta. Myös yksittäinen esihenkilö vaikuttaa monin tavoin vastuullisuuden toteutumiseen omissa rekrytoinneissaan.

Asiantuntijaorganisaatio elää kolmessa tasossa

Sekä johdettavilla että johtajalla tulee olla kykyä ymmärtää organisaation kulttuuriset vaikutussuhteet, jotta tasapainoilu yksilön autonomisuuden ja yhteisöllisen toiminnan välillä onnistuisi. Asiantuntijayhteisö elää elämäänsä kolmella tasolla.

Tehtäväanalyysi viitoittaa tietä parempiin valintapäätöksiin rekrytoinnissa

Tehtäväanalyysi on psykologisen henkilöarvioinnin selkäranka. Siihen panostettu aika maksaa itsensä takaisin rekrytointiprosessin kaikissa vaiheissa niin työpaikkailmoitusta laadittaessa, ehdokkaita haastatellessa kuin arviointimenetelmien valinnassa ja tulosten analysoinnissa.

Kalkkuna tekemässä henkilöarviointia – osa 2

Laskennallisten ennustusmallien rajat tulevat vastaan, kun arvioitava ilmiö monimutkaistuu ja ennakoimattomien tapahtumien mahdollisuus kasvaa. Näihin ”sumeisiin ongelmiin” parhaan ratkaisun voi yllättäen tarjota intuitio.

Kalkkuna tekemässä henkilöarviointia – osa 1

Tekoälyhypeä tulee nyt joka tuutista. Osa lupauksista on ihan oikeutettuja. Mutta pelkkien datamallien käyttäminen voi johtaa isoihin ongelmiin, jos tehdään kriittisiä päätöksiä. Se muistuttaa enemmän kalkkunan kuin reaalimaailman ennustamista.

Villasukat organisaatiokulttuurin kuumemittarina

Aikamme ilmiöt haastavat meitä ja samalla paljastavat organisaatiokulttuurin tilan, kuinka vahvaa tai pinnallista se oikeasti on. Miten tietoisesti johdettua kulttuurin rakentaminen ja kehittäminen on omassa organisaatiossasi, vai onko kulttuuri jotenkin vain kehkeytynyt sellaiseksi kuin se on?

Johtamiskohtaaminen – törmäyksiä vai yhteistä ymmärrystä?

Johtamiskohtaamisissa tuotetaan erilaisia näkökulmia, luodaan asioille merkityksiä ja opitaan toisistamme sekä ympäröivästä kontekstista. Johtamiskohtaaminen siis jalostaa yhteistä ymmärrystä ja selkeyttää tekemistä – tai lisää jännitteitä, laskee motivaatiota ja tuottaa väärinymmärryksiä.

Kuinka vältät sosiaalisen suotavuuden tuomat riskit rekrytointihaastattelussa?

Sosiaalisesti suotava käytös on inhimillistä ja ymmärrettävää. Rekrytointihaastattelussa se voi kuitenkin olla este onnistuneelle valinnalle, jos keskustelussa ei päästä kiinni todellisiin ja olennaisiin asioihin.

Sisäisestä motivaatiosta voimaa urapolulle ja tavoitteiden saavuttamiseen

Miten tiedostat omat motivaatiotekijäsi ja parannat mahdollisuuksiasi mielekkään uran rakentamiseen ja työssä viihtymiseen? Yleisiä motivaation tukemisen ohjenuoria löytyy paljon, mutta kestäviin lopputuloksiin tarvitaan yksilöllistä ymmärrystä ja keinoja.

Itsetuntemus ─ avain omannäköiseen uraan

Itsetuntemuksella tarkoitetaan kykyä havaita omia ajatuksia, tunteita, tarpeita ja toiveita, mutta myös ymmärrystä siitä, miten ulkomaailma ja toisten ajatukset, tunteet ja tarpeet eroavat omista. Hyvä itsetuntemus luo hyvät edellytykset kestävälle työuralle, jossa yksilö löytää itselleen motivoivia työtehtäviä ja pääsee haastamaan itseään.

Esimiehen persoonallisuudella on väliä

Tutkimuksen mukaan hyvän esimiehen tärkeimpiä persoonallisuudenpiirteitä ovat johtamismotivaatio, sosiaalisuus sekä selkeä ja johdonmukainen ajattelutyyli.