PsyconCastin kolmas tuotantokausi käynnistyi

13.01.2022
Jaa

PsyconCastin kolmas tuotantokausi käynnistyi eilen julkaistulla yhdeksännellä jaksolla. Spotifystä löytyvässä podcastissa Psyconin työelämäpsykologian asiantuntijat ja vaihtuvat vieraat käsittelevät käytännönläheisesti erilaisia työelämään, johtamiseen ja urasuunnitteluun liittyviä aiheita.

Kahden ensimmäisen tuotantokauden aikana PsyconCastissa on käsitelty mm. narsismia, työturvallisuutta, muutosjohtamista ja psyykkistä palautumista. Keskusteluja vetävä kehittämiskonsultti Reetta Kiukainen kertoo podcastin tavoitteena olevan tarjota uutta tietoa ja käytännön vinkkejä johtamisrooleissa ja henkilöstön kehittämisen parissa työskenteleville. ”Meiltä Psyconilta löytyy vahva osaaminen työelämäpsykologiasta, ja podcastin kautta haluamme tarjota osaamistamme laajemmin ihmisten käyttöön. Ilmiöiden taustojen lisäksi pyrimme lähestymään teemoja käytännönläheisesti, jotta kuulijan on helppo soveltaa oppimaansa omaan työympäristöönsä.”

Pandemia-aika on luonut organisaatioihin uudenlaisia haasteita mm. etätyöskentelyn johtamiseen ja työhyvinvoinnin varmistamiseen liittyen. Kiukainen kertoo, että nämä teemat ovat nousseet esiin myös PsyconCastin kuulijoiden joukossa. ”Suurimmat kuulijamäärät keränneet jaksomme käsittelevät muutosjohtamista, päätöksentekoa ja uranvaihdoksia, ja näitä samoja teemoja pyöritellään nyt monissa organisaatioissa. Tulevalle kaudelle meiltä on toivottu sisältöä johtamisrooleissa työskentelevien lisäksi HR:n puolelle sekä rekrytointeihin.”

Käynnistyvällä kolmannella kaudella podcastissa ääneen pääsee Psyconin omien asiantuntijoiden lisäksi aikaisempaa enemmän ulkoisia vieraita. ”Siirsimme painopistettä kiinnostaviin vierailijoihin ja lopetimme esimerkinomaiset case-tarinat. Uskomme vierailijoiden tuovan podcastiin arvokkaita uusia näkökulmia ja tuoreita ajatuksia, joista kuulijamme voivat ammentaa työkaluja käytännön työhönsä”, Kiukainen hehkuttaa.

PsyconCastin yhdeksäs jakso Tavoitteena kestävä osaamisen varmistaminen nyt kuunneltavissa Spotifyissa.