Kevennetty suorahaku tarjoaa apua haastaviin rekrytointeihin

11.08.2022
Jaa

Suorahaku eli niin sanottu sourcing-palvelu on kasvattanut suosiotaan, ja kevään aikana Psyconin suorahaun palvelusisältöä muokattiin paremmin asiakkaiden tarpeita vastaavaksi. Syntyi kevennetty suorahaku, jossa Psyconin asiantuntemusta työ- ja organisaatiopsykologiasta sekä toimivien työyhteisöjen rakentamisesta päästään hyödyntämään uuden työntekijän hakuprosessista asti.

”Perinteinen suorahaku tarkoittaa monesti osaajien etsimistä rekrytointiyrityksen omista hakijapankeista. Tällä tavoin toteutettuna tarjotaan niitä osaajia, joita hakijapankista löytyy, eikä välttämättä juuri sellaisia osaajia, joita rekrytoiva organisaatio etsii”, Psyconin rekrytointikonsulttina toimiva Laura Montonen kertoo.

Psyconin kevennetyssä suorahaussa lähdetään jokaiseen rekrytointiin aina puhtaalta pöydältä. Tehtävään sopivia kandidaatteja etsitään erilaisten verkostojen ja sosiaalisen median kautta. Kevennetty suorahaku tavoittaa näin myös ne henkilöt, jotka eivät seuraa rekrytointimedioita eivätkä välttämättä ole aktiivisesti työnhaussa.

Edut rekrytoivalle organisaatiolle ovat selvät.

”Kevennetty suorahaku on ketterä, nopea ja edullinen vaihtoehto rekrytointitarpeisiin. Se voidaan käynnistää nopeallakin aikataululla ilman sen suurempia valmisteluita. Lisäksi sen kustannukset määräytyvät tehdyn työn perusteella. Palvelu sopii erinomaisesti esimerkiksi vaativiin asiantuntija- ja päällikkörekrytointeihin”, Montonen kuvaa.

Potentiaaliset hakijat esiin

Suorahakupalvelun uudelleenkonseptointi osuu ajankohtaan, jolloin rekrytointi on selvästi vaikeutunut ja monilla aloilla avoimien työpaikkojen täyttäminen kestää kauemmin kuin ennen. Kilpailu osaajista on kovaa, ja myös asiantuntija- ja päällikkötason tehtäviin löytyy entistä vähemmän vapaina olevia osaajia.

Kevennetyn suorahaun tarkoituksena on vastata suoraan näihin haasteisiin, ja palvelu onkin saanut asiakasorganisaatioilta hyvän vastaanoton.

”Asiakkaamme ovat lähteneet kokeilemaan palvelua erityisesti haastavissa rekrytoinneissa, joita yhdistää kapea kohderyhmä tai alan kova kilpailu. Olemme saaneet hyviä tuloksia aikaan, ja asiakkaamme ovat olleet palveluun tyytyväisiä”, Montonen summaa.

Myös Psyconin asiakaskokemusjohtaja Riitta Vuorelma-Iho kokee suorahaun uudelleenkonseptoinnin onnistuneen erinomaisesti.

”Toimintamme perustuu asiakkaittemme tarpeen tarkkaan kuunteluun ja sen mukaisten toimenpiteiden suunnitteluun ja toteutukseen. Kevennetty suorahaku on otettu hyvin vastaan, sillä rekrytointiin on kaivattu tehostusta. Palautteen perusteella tämä on ollut ehdottoman toivottu lisä Psyconin rekrytointipalveluihin.”