Henkilöarvioinnit tarjolla niin etä- kuin lähitoteutuksellakin

19.10.2021
Jaa

Valtioneuvoston asettaman etätyösuosituksen päättyessä olemme tarkentaneet toimintaohjeitamme ja suosituksiamme henkilöarviointien koronaturvalliseen toteuttamiseen liittyen. Suosittelemme toistaiseksi etänä tehtäviä arviointeja, jotka on todettu ennustetarkoiksi ja työnhakijoille joustaviksi. Asiakkaan ja konsultin yhteisen harkinnan mukaan arvioinnit voidaan kuitenkin tehdä myös lähitoteutuksella toimipisteissämme.

Jo yli 5000 etähenkilöarviointia

Etäyhteyden avulla järjestettyjä henkilöarviointeja on toteutettu meillä pandemia-aikana jo yli 5000 kappaletta. Etätoteutuksiin siirtyminen keväällä 2020 oli nopeaa ja joustavaa, sillä etäarviointien prosessi oli kansainvälisten asiakkaiden johdosta monelta osin jo käyttövalmiina.

Etäarvioinnit ovat saaneet hyvän vastaanoton niin rekrytoivilta organisaatioilta, kuin työnhakijoiltakin. Positiivista palautetta on annettu mm. aikataulujen joustavuudesta, sekä siitä, että etätoteutus poistaa monissa tapauksissa tarpeen matkustaa arviointiin toiselle paikkakunnalle.

Keväällä 2021 toteutetun pro gradu -tutkielman mukaan etätoteutuksella järjestetyt henkilöarvioinnit tarjoavat yhtä luotettavaa tietoa hakijan soveltuvuudesta tehtävään kuin perinteiset kasvokkain toteutettavat henkilöarvioinnitkin. Kvantitatiivisessa tutkimuksessa arviointien osuvuutta tutkittiin Psyconin antamia soveltuvuussuosituksia ja esihenkilön arvioimaa työmenestystä tarkastelemalla.

Lähiarvioinneissa rajoitettu osallistujamäärä

Huomioimme lähitoteutuksella järjestettävissä henkilöarvioinneissa tartuntatautilain mukaiset asiakastiloja koskevat säännökset. Lähiarviointeja varten laaditaan aikataulut ja työsuunnitelmat siten, että arviointiin osallistuvilla työnhakijoilla on mahdollisuus väljään ja koronaturvalliseen oleskeluun tiloissamme.

Samanaikaisten arviointien määrä on rajoitettu kontaktien vähentämiseksi ja kertakäyttöisiä maskeja on tarjolla kaikissa toimistomme niin Psyconin henkilöstölle, kuin vierailijoillekin.

Seuraamme viranomaisohjeita tiiviisti ja tarkistamme ohjeistuksiamme säännöllisesti. Tällä hetkellä voimme kuitenkin tarjota laadukkaat ja asiantuntevat henkilöarvioinnit niin etäyhteydellä, kuin turvallisesti lähitoteutuksellakin.