”Uraani Psyconilla voi kuvata kahdella tavalla. Yhtäältä niin, että olen saanut kasvaa firman mukana ja sisällä. Mahdollisuuksia on tarjoutunut, kun olen osoittanut niihin kiinnostusta. 

Toinen puoli on ollut rohkeasti heittäytymistä. Ryhdyin pienen toimiston aluevetäjäksi, mitä seurasi oman alueen kasvattaminen ja Kuopion toimintamallin rakentaminen. Lopulta sain myös Oulun alueen vedettäväkseni. Kehitimme siksi jo ennen koronaa työyhteisöön virtuaalisen toimintamallin, joka tarjosi hajallaan työskenteleville ihmisillemme etäyhteisön. Säännöllinen kokoontuminen ja löyhä agenda työnäkymistä akuutteihin asioihin sekä keskinäiseen kuulumisten vaihtoon, huumoria unohtamatta on tuonut matalan kynnyksen kohtaamisiin myös muualla. Virtuaalinen toimintamalli on  toiminut niin hyvin, että siitä tehtiin virallisesti väylä, jonka kautta kaikki juniorikonsulttimme tulevat sisään.

Asiantuntijatyö on yksinäistä ja itsenäistä, mutta paljon on kiinni myös siitä, kuinka paljon haluaa hyödyntää muiden apua. Olemme kaikki toistemme tukena, mutta erityisesti koen velvollisuutenani tarjota sparrausta pitkän kokemukseni vuoksi. Ja kun kirkastaa asioita muille, oppii väistämättä samalla itsekin.

Monet henkilöarviointikonsultit syventävät osaamistaan työnsä ohessa esimerkiksi työnohjauksen, coachingin tai terapian puolella. Itse hankin Executive MBA -tutkinnon, sillä halusin ymmärtää asiakkaiden tarpeita paremmin. Oma reittini ei kulkenut syvemmälle psykologian syövereihin vaan tiedon soveltamiseen työelämässä. Poikkitieteellisyys auttaa todella paljon psykologisen tiedon välittämisessä asiakkaille.

Psycon on kehittynyt ja muuttunut valtavasti vuosien varrella. Kun tulin firmaan, meillä oli erilaisia tytäryhtiöitä ja toimintamalleja. Toimintojen keskittäminen yhteen yritykseen on mahdollistanut toimintatapojen virtaviivaistamisen  ja avoimen tiedon vaihtamisen, minkä pohjalta osaaminen pääsee kehittymään kumulatiivisesti. Psyconin hallituksessa ja yhtenä omistajana olen saanut tilaisuuden myös luodata tulevaa. On äärimmäisen motivoivaa työstää mitä me haluamme olla ja mihin tällä yrityksellämme menemme.

On käsittämätöntä, kuinka nopeasti aika on Psyconilla mennyt. Ei ollenkaan tunnu siltä, että työuraani voisi jo mitata kymmenissä vuosissa. Nautin asiakastyöstä edelleen ja haluan olla siinä mukana. Se, että asiantuntijatyön päälle on tullut johtamisen rooleja, on myös haastanut. Miten johtaa niin, että meillä kaikki voivat hyvin ja työn tuloksista voidaan nauttia? Johtamisessa kehittyminen on loppumaton polku ja siinä haluankin vahvistua. Meitä kaikkia psyconlaisia yhdistää sielun palo tämän työn tekemiseen. Haluamme todellakin olla osaltamme tekemässä parempaa työelämää.

Moni uskoo, että työpaikkaa pitää vaihtaa usein, jottei jumiudu. Ehkä olisi parempi miettiä, mikä on itseä motivoiva työn ydin ja miten oman työn pitäisi kehittyä ja mitä se taas minulta edellyttää. Kiinnostus ja heittäytyminen vievät pitkälle. Se on totta meillä ja muualla.”