Kevennetty suorahaku eli sourcing tavoittaa myös osaajat, jotka eivät seuraa rekrytointimedioita tai ole aktiivisesti etsimässä uutta työpaikkaa. Verkostohaku sopii hyvin etenkin vaativiin asiantuntija- ja päällikkörekrytointeihin tai perinteisen ilmoitushaun tueksi.

Kevennetty suorahaku on ketterä ja edullinen rekrytointipalvelu, joka voidaan käynnistää nopeallakin aikataululla. Siinä osaajia etsitään hyödyntämällä sosiaalisen median verkostoja, kuten LinkedIn Recruiteria.

Palveluun kuuluu koko rekrytoinnin suunnittelu: kriteerien määrittäminen organisaation ja roolin tarpeisiin perustuen, aikataulutus ja työnjaosta sopiminen. Kartoitamme ja kontaktoimme potentiaaliset kandidaatit ja voimme asiakkaan halutessa toteuttaa myös haastattelut. Haastattelujen jälkeen tuemme esihenkilöitä päätöksenteossa, sekä tiedotamme kandidaatteja päätöksestä.


Kevennetyn suorahaun edut

 • Ketterä ja nopea: Kevennetty suorahaku voidaan toteuttaa avoimen haun rinnalla tai omana toimeksiantonaan. Käynnistäminen onnistuu nopeasti pienellä työmäärällä ja ilman isoja valmisteluja.
 • Kustannustehokas: Kevennetyn suorahaun kustannukset perustuvat tehtyyn työhön, ei rekrytoitavan vuosipalkkaan pohjautuviin kiinteisiin palkkioihin. Sähköisten työkalujen ja hakukoneiden käyttäminen tehostaa rekrytointikonsulttien työskentelyä.
 • Tavoittaa halutut osaajat: Hakijapankkien sijaan etsimme verkostoista aktiivisesti työelämässä olevia osaajia ja ajan tasalla olevaa, haluttua ammattitaitoa.

Tue ilmoitushakua kevennetyllä suorahaulla

Kevennetty suorahaku sopii hyvin myös perinteisen ilmoitushaun tueksi silloin, kun kyseessä on erityisen haastava haku tai osaajan löytymisellä on kiire.

Voit täydentää rekrytointikokonaisuutta myös psykologisella henkilöarvioinnilla. Psyconilla henkilöarviointeja tekevät laillistetut, henkilöarviointiin sertifioidut psykologit, joilla on vahvaa ymmärrystä liiketoiminnasta ja kokemusta erilaisten organisaatioiden tarpeista.


  Psyconin kevennetyn suorahaun periaatteet

  • Avoimuus: Viestimme selkeästi osaajille, mistä tehtävästä ja yrityksestä on kyse. Pidämme prosessin mahdollisimman läpinäkyvänä niin potentiaalisten hakijoiden kuin rekrytoivan yrityksen suuntaan.
  • Yksilön kohtaaminen: Jokaista potentiaalista hakijaa kohdellaan yksilönä, emmekä viesti pelkkien järjestelmien kautta. Tarjoamme aina mahdollisuuden keskustella, kysyä ja kertoa sekä näiden perusteella punnita halukkuutta lähteä mukaan keskustelemaan tehtävästä.
  • Aktiivisten verkostojen hyödyntäminen: Käytössämme ei ole hakijapankkia, vaan haemme tehtäviin soveltuvia osaajia verkostojen kautta. Tätä kautta saamme tuoreimman tiedon potentiaalisista hakijoista, emmekä kierrätä samoja osaajia hausta toiseen.

  Kiinnostuitko? Ota meihin yhteyttä.

   Ilmoitushaku

   Psyconin rekrytointipalvelut ovat apunasi yksittäisissä ilmoitushauissa tai laajemmissa rekrytoinnin hankkeissa.
   Lue lisää

   Henkilöarviointi Psyconilla

   Psykologinen henkilöarviointi eli soveltuvuusarviointi on tehokas ja luotettava keino ymmärtää paremmin osallistujan vahvuuksia ja kehityskohteita.
   Lue lisää

   Noste-coaching

   Noste on tavoitteellinen ja yksilölähtöinen mutta kompakti coaching-ohjelma, jonka avulla uuden avainhenkilön koko potentiaali saadaan käyttöön nopeammin.
   Lue lisää